SAFE+

Slimme Ambities voor Toekomstige Werkgelegenheid

Een paar woorden
Over SAFE+

Het project Smart Aspirations Future Employment+ (SAFE+) is een partnerschap tussen 6 organisaties uit het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Roemeniƫ, Duitsland, Nederland en Oostenrijk, die dezelfde institutionele behoeften hebben: integratie van jongeren voor betere levenskansen. Geschat wordt dat voor ongeveer 90% van de banen in de toekomst digitale vaardigheden nodig zullen zijn (EU2020), waardoor onderwijs- en opleidingsinstellingen een opleiding moeten aanbieden die de ontwikkeling van dergelijke vaardigheden ondersteunt. Het SAFE+-project beoogt het aanbod en de beoordeling van digitale competenties te bevorderen door het ondersteunen van gepersonaliseerde leerbenaderingen, samenwerkend leren en strategisch gebruik van ICT.

De centrale focus ligt op het vergroten van de erkenning van de visie van Smart City op de toekomstige wereld door onderwerpen als de technologie en het curriclum, de arbeidsvaardigheden van de toekomst, migratie, integratie in 2030 en daarna te herzien. Tegen dit jaar zal de technologische revolutie kunstmatige intelligentie, virtuele realiteit, toename van het webverkeer, de introductie van hybride generaties, robots, enz. bevorderen. De visie van Smart City wordt gevormd door aanbieders van grote technologie, die niet zijn afgestemd op bottom-up innovatie.

Voor organisaties kan internationalisering, digitalisering en modernisering, als onervaren organisaties, erg moeilijk zijn om het grote plaatje te krijgen en toe te passen om effectief te werken. Voor een organisatie waarvan het personeel slechts beperkte mogelijkheden heeft om zelfs maar de meest elementaire vaardigheden te verwerven die nodig zijn om effectief te kunnen opereren op het gebied van internationale samenwerking (bv. het e-mailen van etiquette of basiskennis van netwerken) om door te breken, kan het een uitdaging zijn. Of voor een organisatie die geen gespecialiseerd ICT-personeel heeft (en dat is het geval omdat veel organisaties niet eens een ICT-technicus hebben), om digitalisering en creativiteit te implementeren.

Het doel van dit project is de uitwisseling van beste praktijken tussen organisaties die werken met beperkte mogelijkheden, gemarginaliseerde jongeren, langdurig werklozen uit stedelijke en plattelandsgebieden, jongeren van migranten en vluchtelingengezinnen. SAFE+ Partners selecteerde dit thema voor het onderwerp aan de hand van de volgende SWOT-analysemethoden en in het landenonderzoek hieruit werd vastgesteld dat dit project ons werk kan ontwikkelen voor onze gemeenschappelijke behoeften. Ook begrepen we dat de uitsluiting van jongeren uit centrale maatschappelijke sectoren enorme sociale en economische kosten voor de samenleving met zich meebrengt en zelfs kan leiden tot sociale en politieke onrust, en dat het leerplan van onze instellingen een echte ontwikkeling van vaardigheden en pedagogische benaderingen moet hebben, die belangrijke instrumenten zijn voor de ontwikkeling van het hele onderwijsproces.

Onze output

Literature review about future jobs and skills in countries 

All

july 30, 2019

Laatste nieuws

SAFE+ Team in Nottingham for the Kick-off Meeting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam in nisi non arcu rutrum molestie. Phasellus vel vehicula enim.

Ontmoet de partners

GDA/GLOBAL ENTREPRENEURS

Notthingham, United Knigdom

SHELTER INTERNATIONAL e.V.

Bremen,  Germany

KLEINON SRL

Neamt, Romania

SAFE+ "Smart Aspirations Future Employment +"

Dit project is gefinancierd met steun van de Europese Commissie.
Deze website en de inhoud ervan geven alleen de standpunten van de auteurs weer en de Commissie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het gebruik dat van de informatie op deze website kan worden gemaakt. 

Contacten

20 Bridgeway Centre, Nottingham, UK
123-456-78901
123-456-78901

Disclaimer