SAFE+

Smart Aspirations Future Employment

Câteva cuvinte despre proiectul SAFE+

Proiectul SAFE+ este un parteneriat între 6 organizații din Turcia, România, Regatul Unit, Austria și Olanda, cu nevoi de dezoltare similare legate de incluziunea tinerilor pentru oportunități de viață mai bune. Se estimează că aproximativ 90% dintre job-uri vor necesita competențe digitale în viitorul apropiat (EU2020), ceea ce face necesară abordarea acestora de către organizațiile de formare, prin organizarea de cursuri care susțin dezvoltarea acestui tip de abilități.
Proiectul SAFE+ urmărește îmbunătățirea sprijinului acordat tinerilor în vederea dobândirii de competențe digitale, precum și a procesului de evaluare a acestora – cu ajutorul învățării personalizate, colaborative și a utilizării strategice a instrumentelor ICT.

De asemenea, proiectul se focusează pe recunoașterea viziunii cu privire la orașele smart prin revizuirea unor aspecte precum tehnologie și curriculum, competențe necesare angajării, migrațiune, incluziune in 2030 și dincolo de acest reper. Până în acest an, revoluționare tehnologiei va promova utilizarea inteligenței artificiale, crește traficul web, utilizarea roboților, etc.

Pentru organizațiile mai puțin experimentate, adaptarea la procesul de internaționalizare, digitalizare și modernizare se poate dovedi dificil, mai ales în cazul celor ai căror angajați au avut oportunități limitate pentru a asimila competențele necesare. Pentru o organizație care nu are cel puțin un tehnician IT și care nu își permite să subcontracteze astfel de servicii, implementarea digitalizării și a unei abordări creative se poate dovedi o provocare serioasă.

Scopul proiectului este acela de a disemina bunele practici în rândul organizațiilor cu oportunități limitate, care lucrează cu tineri în situație de risc de marginalizare, șomeri de lună durată, în special din zonele rurale, tineri din familii de migrați și refugiați.

Partenerii au optat pentru abordarea acestor aspecte în urma analizei nevoilor (organizaționale și locale), precum și datorită faptului că au conștientizat efectele negative și costurile sociale și economice enorme ale excluderii tinerilor.
Curriculum-ul oferit de organizațiile noastre necesită o restructurare, cu abordări moderne, în vederea unei abordări mai eficiente a aspectelor menționate. 

Rezultate

Literature Review

All

October, 2019

Noutati

Echipa SAFE + în Nottingham pentru prima întâlnire de lucru transnațională

Partenerii SAFE+ s-au întâlnit în Nottingham, UK și au elaborat planul de acțiune, stabilind următorii pași în vederea dezvoltării proiectului și maximizării impactului acestuia. 

Faceți cunoștință cu partnerii

GDA/GLOBAL ENTREPRENEURS

Nottingham, UK

SHELTER INTERNATIONAL e.V.

Bremen, Germania

KLEINON SRL

Neamt, Romania

SAFE+ "Smart Aspirations Future Employment +"

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+
Conținutul prezentului website reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.

Contact

20 Bridgeway Centre, Nottingham, UK
123-456-78901
123-456-78901

Disclaimer